17 Nisan 2009

2009 NBA Playoffs First Round: Magic - 76ers

Sixers, sezonun son maçında LeBron ve Mo Williams'ın oynamadığı Cavaliers karşısında uzatmada (!) galip gelerek, aynı gün Chicago'nun da kaybetmesiyle 6. sıraya çıkarak Magic ile eşleşti. 7. sıradan Garnett'ın olmadığı bir Celtics ile oynamak ne derece avantaj olurdu bilemiyorum çünkü Cavaliers'den önce oynadıkları Celtics maçında bırakın Garnett'ı, Ray Allen da sahada yoktu ve maçı kaybettiler.Cavs maçını saymazsak 6 maçlık yenilgi serisiyle playoff'a giriyor Sixers. Geçtiğimiz sezon All-Star arasından sonra inanılmaz bir ivme yakalayan ve o ivmeyle Detroit Pistons'ı 2.5 maç zorlayan Sixers ile alakası yok.

Sezon içinde oynanan 3 maçı da Orlando kazandı ama son iki maça bakarsak zorlanmadıklarını söyleyemeyiz. Birinde Lewis'in maç kazandıran basketi var, diğerinde de son periyotta geriden gelerek aldılar ki o maçta 37'de 15 üç sayı isabeti buldu Magic.

Orlando'da sezonu kapatan Jameer Nelson'ın yokluğunu Rafer Alston dolduruyor. Kritik soru, Hidayet Türkoğlu ve Rashard Lewis'in ne derece sağlıklı olacağı. Okuduklarım ikisinin de ilk maça hazır olacağı yönünde ama seri içerisinde sakatlıkların nüksetmesi durumunda işler değişebilir.

Sixers'ta da bilek sakatlığından dönen Thaddeus Young, sezonun son iki maçında kendisini deneme şansı buldu, söylediğine göre iyi hissediyormuş. Celtics maçında sakatlanan ama Cavs maçında sahaya çıkan, ilk periyottan sonra da bir daha oyuna girmeyen Samuel Dalembert'in durumu da önemli. Koç Tony Dileo, sağ omzundan sakatlanan Dalembert'in seride oynayacağını söyledi.

Hidayet'in performansı çok önemli. Eğer sakatlığı ciddiyse, işler tersine dönebilir. İçeride Howard'ı Ratliff, Speights, Evans ve Dalembert ile yıpratabilir, Andre Miller - Rafer Alston eşleşmesini iyi kullanabilir ve üçlüğü savunabilirse Sixers için bir umut var. Ama benim umudum yok. En iyi ihtimalle, 4-2 ile Orlando seriyi geçer...