17 Nisan 2009

2009 NBA Playoffs First Round: Celtics - Bulls

Son şampiyon Celtics için playofflar öncesinde en önemli konu Garnett'in sağlık durumu. 19 Şubat'ta sakatlanan ve toplam 25 maç kaçıran Garnett playoff boyunca takımını yalnız bırakabilir. “Knowing him, he’ll play if his leg is broke” demiş Bulls'tan Derrick Rose konuyla ilgili olarak. Hakikaten de öyle bir adamdır Garnett, geberene kadar oynar o hırsla. Geçen sezon Pierce'ın, acı içinde sahadan çıkıp Willis Reed misali, ama koşarak sahaya girişi sonrasında takımı ateşlemesi gibi bir olay da yatabilir altında. Durum abartılıyor mu yoksa gerçekten çok mu ciddi bilemiyorum ama Garnett olmadan Celtics'in işi zor bence, belki Bulls serisi için değil ama sonrası için.

Garnett olmadan bu takım 25 maçın 18'ini kazandı bu sezon ama direnci bir kere kırıldığında, sahada onun gibi bir hırs küpü bulunmadığında gerisi çorap söküğü gibi gelebilir. Leon Powe ve Glen Davis'e daha çok iş düşecek böylelikle. Geçtiğimiz sezon benchten gelerek çok kritik işler yapan PJ Brown ve James Posey gibi iki isim de yok bu sefer. Ayrıca, ev sahibi avantajı da playoff süresince ellerinde olmayacak. Mikki Moore ve Stephen Marbury ne derece katkı verebilecek hep birlikte göreceğiz.

All-Star arasından sonra oynadığı 29 maçın 18'ini kazandı Bulls. Özellikle John Salmons ve Brad Miller'ın takıma katıldıktan sonra verdikleri katkı çok önemli. Garnett'ın olmadığı bir pota altında Tyrus Thomas ve Joakim Noah enerjisiyle, Miller da çakallığıyla kilit isimler olabilir. Derrick Rose, Rajon Rondo eşleşmesi de yine önemli. Garnett'olmayacağından seride daha çok sorumluluk alacak olan Paul Pierce'ı durdurmakta sıkıntı çekecekleri ise kesin.

Celtics, Garnett olmadığında bile güçlü ve özgüveni yerinde bir takım, doğru. Ama çok ciddi bir biçimde süpriz bekliyorum bu seride...