11 Nisan 2009

Celebrate Originality

adidas Originals 60. yıl ayağına "retro" ürünleri iyice öne çıkaran bir akım başlatmıştı. Bu sabah NBA Store'da gördüm ki eskiye dönüş furyası NBA'e de uğramış meğer. Paxon, Russell, Dumars, Reed, Erwing gibi nice efsanelerin formaları çıkmış meydana. Bunun yanında bir de takımların logolarının eskitilmiş görünümle kullanıldığı t-shirtler çok şık olmuş. İlk fırsatta edinmek şart.

T-shirt mevzusuna girmişken, geçen hafta hemen hemen her oyuncu geri dönüşüm temalı t-shirtleri giyiyordu. NBA Cares kapsamında düzenleniyor NBA Green Week, takımlar ve oyuncular da destek veriyor bu çevre dostu organizasyona. Örneğin; Raptors ve Wolves, maça toplu taşım araçlarını kullanarak gelen taraftarlarına %25'lik bilet indirimi uyguladı. Cavaliers, takımın kullandığı tüm plastik bardakları geri dönüşümlü bardaklarla değiştirdi. Bu uygulamaların en ilginci de Dallas'taydı sanırım. 9 Nisan'da American Airlines Center önünde taraftarların getirdiği eski televizyonlar, cep telefonları, bilgisayarlar geri dönüşüm için toplandı. Oraya elektronik bir eşya verenler iki gün sonraki Mavericks - Timberwolves maçı için bilet kazandı.

Olay en iyi oyuncuları liginde oynatabilmekten çok daha öte; her konuda duyarlı, organize, takdiri sonuna kadar hakeden bir oluşum.