04 Nisan 2009

Bundesliga'nın Bosna'lıları

Almanya Bundesliga Avrupa'da ligimizle birlikte şampiyonluk yarışındaki aday sayısı takımın en fazla olduğu olduğu lig an itibariyle. Bu sebeple de her hafta 2-3 adet "şampiyonluk yolundaki çok kritik maç" statüsüne girebilecek maçlar oynanıyor. Bu hafta da bu maçlardan biri Volkswagen Arena'da oynandı az önce. Wolfsburg kendi sahasında Bayern Münih'i ağırladı ve maçtan 5-1'lik galibiyetle ayrılarak liderliği ele geçirdi. Wolfsburg'un son golünü mutlaka izlemek lazım bu arada, Graffite resmen dalga geçti dersem hafif bile kalır yani. Dünya Kupası eleme grubundaki rakibimiz Bosna Hersek'li Dzeko ve Graffite Wolfsburg'un yıldızları. Bundesliga'da ilk yarının yıldızı İbisevic ve Hoffenheim iken şimdilerde Dzeko ve Wolfsburg moda. Bayern Münih ise bu sezonki ikinci 5 gollü mağlubiyetini yaşadı. İlk yarıda da kendi evinde Bremen'den 5 yiyerek kaybetmişlerdi. Klinsmann'ın işi Barcelona maçı öncesi çok zor. Uykusuz geceler Klinsmann'ı bekler, hele ki bir de bu mağlubiyetin üstüne Barca maçında alınacak kötü bir skor eklenirse.


Haftaya lider giren Hertha Berlin ise kendi evinde Dortmund'a kaybederek 3 .sıraya düştü. Almanya'da yıllar yılı Dortmund'u severim, desteklerim. Jurgen Klopp'un bu sene göreve gelmesiyle birlikte ortaya konan futbol ve alınan sonuçlar ilerisi için umut verici. Lost'un Sawyer'ının ikiz kardeşi Klopp görevde kalırsa bir kaç yıl içinde Sammer'li, Chapuisat'lı şampiyonluk adayı Dortmund geri gelicek gibi.

Almanya'da şampiyonluk yarışında ciddi 4 aday var. Wolfsburg ve Hamburg 51'er puanla hemen arkalarından da 49 ve 48'er puanlarla Hertha Berlin ve Bayern Münih geliyor. Bu yarış son haftaya kadar çok el değiştirir. Önemli olan son gülen kim olacak?