06 Nisan 2009

The Day

NCAA'de perde bu gece kapanıyor. Finaldeki karşı karşıya gelecek isimler Michigan State ve North Carolina. North Carolina maçın favorisi, Michigan State ise ev sahibi avantajı, underdog olmanın verdiği avantaj ve de yakaladığı inanılmaz hava ile Tar Heels karşısına çıkacak. 

Michigan State için tüm Detroit ve Michigan halkı desteğe hazır durumda. Michigan taraftarı olmayan halk bile bu maç için Michigan'ı sonuna kadar destekleyeceklerini belirtmişler. Otomotiv sektöründe kriz sebebiyle zor günler geçiren eyalet halkı buradan gelecek bir şampiyonlukla bir nebze de olsa sevnmek istiyor. Izzo da bunun şehir için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini falan belirtmiş. Yeşil beyazlılarda yüzler gülüyor anlayacağınız. Herkes yeşil beyazını kapıp bir şekilde Spartans'a destek vermek için hazır.

UNC'de ise koç Roy Williams Detroit halkı zor günler geçiriyor kriz sebebiyle bunu anlıyoruz ama biz de kazanmak için buradayız. Bizim de yaşadığımız yerde kriz var ve biz de halkımız için oynayacağız demiş. Seçim demeçleri gibi açıklamalar iki taraftan da. UNC'de drafta girecek isimler ve bir şampiyonlukla kolej kariyerlerini bitirmek istiyorlar kesinlikle. Hansbrough, Lawson, Ellington draftta Nba yolu tutması beklenen isimler. 

Maçın kilit eşleşmeleri Suton-Hansbrough ve Lawson-Walton eşleşmeleri. Walton konferansında yılın savunmacısı seçildi ve  Final Four'da UCON guardı AJ Price'ın Nba hayallerinin üzerine su döktü adeta savunmasıyla. Aynı başarıyı Lawson karşısında göstermesi zor olsa da savunmasıyla Lawson'a zorluk çıkaracağı kesin. 

Spartans maç için adeta 2ooo ruhunu geri çağırmış durumda. Takımla birlikte şampiyonluk yaşamış bazı eski oyuncular takıma destek için Detroit'te olacaklarmış. Magic zaten uzun zamandır takımın yanında. İki takım sezon içinde de aynı sahada karşılaşmış ve UNC rakibini 35 sayı farkla geçmişti, Suton'ın oynamadığı maçta. Spartans şimdi rövanş ve şampiyonluk için sahada olacak. Obama'nın tahminlerinden ayakta kalan tek takım ve Obama'nın favorisi UNC. Gönüller Spartans'la birlikte fakat. Kusura bakma Obama.

Michigan State Spartans - North Carolina Tar Heels  04:00   NtvSpor