04 Nisan 2009

McLaren Kaynıyor

Avustralya'da sarı bayrak sallanırken Trulli Hamilton'ı geçmişti. Aslında yarışı izleyen ve ufak tefek sağduyusu olan herkes kimsenin böyle bir hata yapmayacağını tahmin etmiştir. Önce Jarno'ya +25sn verildi. Bu sayede Hamilton 3. sıraya yükseltilmişti. Fakat daha sonra olayın pekte masum olmadığı ortaya çıkınca Hamilton ve McLaren takımı diskalifiye edilmiş Trulli'de 3.sıraya geri dönmüştü.

Dün yaptığı açıklamada kendisini savunun Hamilton, kandırıldığını ve takım yöneticileri tarafından yalan söylettirildiğini dile getirmiş. Yalan ifade vermesini sportif diretör David Ryan'ın istediğini söylemiş ve takımına karşı isyan bayrağını çekmiş.. Dürüst biri olduğunu ve yaşanan olaydan dolayı son derece üzgün olduğunu söyleyen Hamilton hayranlarından da özür dilemiş.

Bu açıklamalar üzerinede takım direktörü Martin Whitmarsh, David Ryan'ın 30 yıldan uzun süredir takım için çalıştığını ve kendisinin böyle bişey yapmak isteyebileceğine pek inanmamış. Hatta olayı biraz daha ileri götürerek Hamilton'ın olayı tam olarak doğru yansıtmadığını söylemiş..

Olan şu anda David Ryan'a olmuş durumda.. Ancak sezonun daha ilk yarışından patlak veren hadise ile bence McLaren'den bu sezon bi hadise beklemek hayal olur hatta ilerleyen günlerde yeni yeni hadiseler vukuu bulabilir..

Not: Hamilton sabah antremanında pit alanında 5mph daha hızlı geçtiği için 1150 sterlin para cezası ödemek zorunda kalmış. Bilindiği gibi pit alanında hız sınırı saatte 60mph ile sınırlandırılmıştır.