03 Haziran 2008

Çarşı Kendine Karşı



Malumunuz Beşiktaş'ın en büyük taraftar grubu olan Çarşı, geçen hafta yayınladıkları bir bildiriyle faaliyetlerine son verdiğini açıkladı. Besteleri, yaptığı tribün showları ve de en önemlisi toplumu ilgilendiren konulara hassas duruşuyla popülaritesini arttıran bu taraftar grubunun, sportif açıdan başarısız seneler geçiren Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün önüne geçtiği söyleniyor.

Bana da ziyadesiyle yeniçeri ocağını hatırlatıyordu bu takımına bağlı, ateşli grup. Ocak, devlet üçündür felsefesinin Osmanlı devleti zayıfladıkça devlet, ocak üçündür fikrine dönüşmesinin bir benzeri, yönetimi giderek zayıflayan BJK taraftarları arasında yavaş yavaş baş gösteriyordu. Taraftarlar artık lisanslı ürünler yerine kulübe hiçbir katkısı olmayan Çarşı ürünlerini satın alıyor, kulübün kar elde edebileceği değerli koltuklarda ederinin belki de yarısına yine Çarşı oturuyordu.

Günümüz futbolunda transferler ruhla yapılmıyor maalesef. Bu yüzden ne kadar takımlarına destek olmak isteseler de, kulübe yarardan çok zarar getiren bu organizasyonun aldığı karara saygı duyuyorum. Hatta giderayak kendilerinden Beşiktaş için son bir iyilik rica ediyorum. Ne olur kararınızdan vazgeçmeniz adına toplanan 40.000 imzanın üstüne Demirören İstifa yazıp, öyle ayrılın...