09 Haziran 2008

Turnuva Notları - Avusturya vs Hırvatistan

- Avusturya yorumcuların "15 dengeli takım + Avusturya" ezberini bozdu ve beklenildiği gibi ezilmedi, hatta oldukça iyi oynadılar diyebilirim. Özellikle ikinci yarıda taraftar desteğini de arkalarına alıp Hırvatistan'ın üstüne korkutucu biçimde gittiler. Fakat bunda Hırvatlar'ın golü çok erken bulup, belki de diğer maçları düşünerek çok zorlamamaları da rol oynadı diye düşünüyorum.

- Yine de Avusturya kadrosunun açık biçimde kaliteli oyunculara ihtiyacı var. Hırvatistan rölantiye geçmeden önceki kısımda hiç varlık gösteremediler, öyle ki takımın en büyük gol umudu Linz ilk kez 17. dakikada topa dokundu.



- Penaltı pozisyonu bile Avusturya'nın tecrübesizliğini açıkça ortaya serdi. Son derece gereksiz bir pozisyonda, son derece kontrolsüz girdi rakibine Aufhauser. Hazır penaltı pozisyonuna değinmişken bir de penaltıyı atan Modric'e değineyim. Turnuva öncesi Dinamo Zagreb'ten Tottenham'a 20 milyon avro gibi bir fiyatla transfer olan genç futbolcu, son derece olumlu oynadı. Fizik olarak çok güçlü olmasa da oyun görüşü ve tekniği üst düzeyde. Tottenham hep boş transferlere çok para harcayan kulüp olmuştur fakat Juande Ramos'un gelişiyle bu değişecek gibi gözüküyor.

- Hırvatistan birçok futbolsever gibi benim de sürpriz adaylarım içerisindeydi. İlk 20-25 dakika bu beklentilerimi karşılasalar da ikinci yarı Avusturya gibi kapasitesi düşük bir takımdan bu kadar baskı yemeleri iyi bir işaret değil. Gol yollarında, sezon içerisinde bacağı çok feci biçimde kırılan Eduardo Da Silva'yı arıyorlar. Yine de gruptan rahat çıkacaklarını düşünüyorum ama yolları daha sonrasında çok uzun olmayabilir.



- Hakemin, 28. dakikada Pogatetz'in Olic'i durdurmak için üstüste fauller yaptığı pozisyonda, sarı kartı olan Pogatetz'i atmamasının açıklamasını kimse yapamaz sanırım. Ev sahibi avantajı falan okey de, bu kadar da bariz olmamalı.