08 Haziran 2008

Çok net bir gece

Çok net bir gece, çok net bir maç. Malesef milli takım bu gece soframdaki rakı kadar tatlı değildi. Hatta ondan daha acıydı.

Şöyle bir bakayım diyorum da maça, neresinden bakarsam bakayım anlamlı bir hücum organizasyonu, doğru pasla doğmuş bir tehlike, kaleyi bulan bir şut göremiyorum. Tuncay'ın ıska şutları, Gökhan Zan'ın savunma hataları, Sabri'nin enerji dolu ama zeka yoksunu futbolu ve Hakan Balta'nın top ayağına geldiğinde büründüğü çaresizlik geliyor gözümün önüne ancak.

Terim, Arda gibi yaratıcı bir topçuyu kenarda tutarken, bu maçı kötü geçireceği gün gibi ortada olan Tuncay'ı 90 dakika sahada bırakmanın hangi akla hizmet olduğunu merak ediyorum. Tam bu sırada aklımı bir başka çelişki zaptediyor. Portekiz gibi başetmek için oyun zekası gereken bir rakibe karşı Sabri'yi sokmak...


Ben çilingir başından, Yıldıray evden, Arda kulübeden sövüyor Terim'e. Altintop kardeşler zaten küfürbaz, ama Almanca...

Yahu adam, şöyle uzaktan gelen topu ayağına alabilen bir Mevlüt vardı, onu da gömdün kulübeye ilk yarıda. Tuncay'ı saldın çayıra, topa vuramadı şeker kız.

Portekiz'in Servet'i, Deco gibi girip gol attı abicim. Bu nasıl bir savunma, hoo...