07 Haziran 2008

Turnuva Notları - İsviçre vs Çek Cumhuriyeti

- Öncelikle tribünlerin dolu olmasını beklediğimi ama İsviçre'deki futbol kültürünün çok gelişmemiş olmasından dolayı bu kadar coşkulu bir taraftar topluluğu beklemiyordum.
- İkinci olarak, Kobi Kuhn'a tebrikler. İsviçre bence umulandan çok daha iyi bir futbol oynadı ve bu sonucu haketmediler. Özellikle ikinci yarıda oldukça baskın oynadılar ama bu seviyede gol pozisyonlarında sakinliğini koruyup kaleyi rahatlıkla bulabilecek belki de tek oyuncuları Frei sakatlanınca girdikleri pozisyonları değerlendirecek adam bulamadılar.



- Çekler, son yıllarda izlediğim en kötü Çek milli takımıydı. Eski akıcı oyunlarından eser kalmamış, Rosicky gibi takımın belki de tek yaratıcı oyuncusu da olmayınca bir Yunanistan olup çıkmışlar. Yine de tecrübenin büyük turnuvalardaki önemini bir kez daha ortaya koyup ve maçı kazanmasını bildiler. Fakat bu oyunla turnuvada bir yere gelmeleri zor.
- İsviçre milli takımını oldukça beğendim fakat turnuvada patlama yapmasını beklediğim oyunculardan Barnetta tam bir hayal kırıklığıydı. O biraz gününde olsa İsviçre'nin yaratıcı oyuncu sıkıntısına bir çözüm olabilirdi.
- Brückner'in Baros gibi bu tip turnuvalarda hep başarılı olmuş bir oyuncuyu neden oynatmadığını hala çözebilmiş değilim, olur da bir gol yeselerdi çıkarma ihtimalleri yok gibiydi.