15 Haziran 2008

Pro Evolution Soccer 2009


Özellikle Playstation ve PC platformlarında, 2008 versiyonunun beklentilerin altında kalmasının ardından, Konami yeni jenerasyon konsollara iyi bir giriş yapamadığı için oldukça ağır eleştirildi. Pro Evolution Soccer projesinin başında olan Seabass da baskılara dayanamayıp oyunun aslında tam olarak hazır olmadığını, fakat zamanlarının kısıtlı olmasından dolayı oyunu bu şekliyle piyasaya sürmek zorunda kaldıklarını açıkladı.


Seabass röportajında, yeni jenerasyon oyunlar geliştirmek için 1 yıldan daha uzun süre gerektiğini, 2008'deki tecrübelerine dayanarak 2009'da çok daha iyi bir oyun ortaya çıkaracaklarını belirtti. Ortalıkta dolaşan söylentilere göre PES 2008'in başarılı olduğu tek konsol olan Wii versiyonundan bir takım ekstra özelliklerin 2009'da Six-axis'e uyarlanacağı yönünde. XBOX 360'da da hareket algılayan oyun kollarının piyasa sürülecek olmasına dayanarak, Konami ekibinin oyun üzerindeki kontrolü artırmak adına kolu sağa-sola ve yukarı-aşağı oynatarak kullanabileceğimiz yeni hareketler ekleyecekleri düşünülüyor.



Bir diğer söylenti de oyunda yer alacak lisanslı liglerin nihayet(!) arttırılacağı. PES 2009'da Fransa, İngiltere, İtalya, Almanya ve İspanya'dan 1. ve 2. liglerin; Hollanda, İskoçya ve Portekiz'den de 1. liglerin lisanslı olarak oyunda yer alacağı dedikoduları mevcut. Türkiye liginin oyunda yer alma ihtimali henüz yok gibi. Ülkemizdeki orjinal oyun satışları bu seviyede olduğu sürece de top-level oyunlarda-Crytek ekibi yapmadıkça- Türk ligi veya Türkçe desteği görmemiz pek mümkün gözükmüyor.