09 Haziran 2008

Turnuva Notları - Polonya vs Almanya

- Görüldü ki Almanya, 2006 Dünya Kupası'ndaki iyi performansını sürdürüyor. Joachim Löw takımını turnuvaya iyi hazırlamış, Polonya'yı da çok akıcı bir oyunla sürklase ettiler. Özellikle Bremen'in sağ beki Fritz, Polonya'nın sol kanadını darmadağın etti. Onun dışında ileride Podolski-Klose-Gomez üçlüsü son derece efektif bir oyun sergilediler.


- Özellikle Bayern'de iyi bir sezon geçirmeyen Podolski için sanki bir geri dönüş gecesiydi. Doğduğu ülkeye karşı çıktığı maçta, attığı iki golle Polonya'nın tur ümitlerini azalttı. Ayrıca Bayern'de oynatılmamasının büyük bir hata olduğunu bu turnuvada kanıtlamak istercesine oynadı.

- Eleme grubunu Portekiz'in önünde bitirip, turnuvaya sürpriz yapmaya gelen Polonya açısından bakıldığı zaman pek de hoş hatırlanacak bir maç olmadı. Almanya karşısında hiç varlık gösteremediler desek yeridir. Ben özellikle Smolarek'ten daha iyi bir performans bekliyordum ama o da takım arkadaşlarından geri kalmadı.


- Bir not da turnuvayla alakalı; ikinci gün neredeyse ilk günün karbon kopyasıydı. İki gün de, ilk maçlarda ev sahibi takımlar 1-0 kaybetti. İkinci maçlarda ise grubun favori takımı 2-0 kazandı. Bir başka ilginç detaysa oynanan dört maçta da kırmızı-beyaz takımların kaybetmesi oldu.