14 Haziran 2008

Turnuva Notları - Romanya vs İtalya

İtalyanlar bu akşam Adrian Mutu'ya duacıdır herhalde... Hayatım boyunca gördüğüm en sorunsal futbolculardan biri sanırım Mutu. İyi veya kötü, maç boyunca çalıştı, görevini yaptı hatta golle birlikte başarılı bir oyun çıkardı fakat o penaltı olmadı bence. Kalede Buffon olunca ne yapmak gerektiğine daha bir dikkat göstermek şart ancak Mutu o kadar kötü kullandı ki penaltıyı, dandik bir vuruşla Buffon'u kahraman etti bizzat. Ardından gazla beraber düşüp kalınca zaten miladını doldurduğuna herkes şahit olmuştur...




Hollanda hezimetinden sonra orta sahada revizyona giden Donadoni maçta Gattuso yerine Perotta, Ambrossini yerine De Rossi'ye görev verdi. Forvette Di Natale yerine Del Piero forma bulurken, oyundan çıkana kadar pek varlık gösteremedi. Maçın henüz 26. dakikasında 6(!) kafa şutu kullanan Toni maç boyunca sayısız pozisyonu resmen harcadı. Kim ne derse desin eğer Dünya ampiyonu takımsanız o pozisyonları değerlendireceksiniz. Zambrotta'nın kıyağında Mutu fırsatçılığını konuşturdu ve Romenleri öne geçirdi. Fakat golden sadece 1 dakika sonra Panucci'nin mahalle tabiriyle beleşten golüne karşı Lobont gecenin en şanssız anını yaşadı ve Romanya'nın galibiyet umudu başladığı gibi bitti.



Lobont bana göre Romanya'nın ve hatta maçın kilit ismiydi. Toni ve arkadaşları ceza sahasına karabulut gibi çökerken adeta kalesinde devleşti. Lobont bu performansıyla muhtemelen sezona Dinamo'dan başka bir takımda girebilir. Maç boyunca her topa çıktı ve topları gayet olumlu kullandı. Toni durdurulması zor bir golcü ancak 20 küsur pozisyonu görüyorsanız, birini gole çevirmeniz lazım.



Buffon'un tarzını seviyorum ben. Fular dalgası çok geçerli olmuş, tebrik etmek gerek. Ona rağmen İtalya turnuvadan erken ayrılacak takımlardan biri olabilir, hele de Hollanda Romenlere karşı tabiri caizse yatarsa son Dünya şampiyonu evine erken dönecek. Donadoni'ye de turnuva sonunda kibarca kaç sen diyecekerdir ki o da lütfen gitsin artık!