06 Haziran 2008

Leo, Bize Kellelerini Getir


Polonya basınında dün çıkan bir gazetedeki fotoğraf ve manşet ortalığı karıştırdı. Fotoğrafta Alman Milli Takımı kaptanı Ballack ve teknik direktörü Löw'ün kellelerini elinde tutan Polonya teknik direktörü Leo Benhakker'den istekte bulunuyor gazete.

Polonya teknik direktörü fotoğraf için özür dilemiş Almanlardan ama işler henüz yatışmış değil. Alman Futbol Federasyonu yöneticisi Peter Danckert fotoğrafı "kesinlikle bir skandal" olarak değerlendirmiş ve Polonya hükümetini bu gazete hakkında bir şeyler yapmaya davet etmiş. Almanların ünlü gazetesi Bild de fotoğrafı "iğrençlik" olarak okuyanlarına duyurmuş.

Benhakker'in özürü durumu ne kadar kurtarır bilemem ama Almanların hırsı kolay kolay geçecek gibi değil. Almanya'daki Polonyalılar (Klose, Podolski), iki ülkenin II.Dünya Savaşı'ndaki durumu, Polonya'nın Almanya'yı daha önce hiç yenememiş olması ve ortaya çıkan bu son fotoğraf skandalı ile birlikte çok ilgiç olacak Polonya-Almanya maçı. Bakalım yılların hırsıyla oynayacak olan Polonyalılar mı yoksa fotoğrafın intikamı için oynayacak Almanlar mı kazanacak? Gruptan çıkacak takımları belirleme açısından da çok kritik olan bu maç kaçmaz.