11 Haziran 2008

Turnuva Notları - Yunanistan vs İsveç

- Dünkü Romanya-Fransa maçından sonra Yunanistan'ın öncülüğünü yaptığı "aman gol yemeyelim" tarzının futbolun başına gelen en kötü şey olduğunu düşünüyordum. O yüzden İsveç'in bugünkü galibiyetine oldukça sevindiğimi söyleyerek başlayayım. Ayrıca bu maç gösterdi ki artık Yunanistan'ın bu jenerasyonu son demlerini yaşıyor. Dellas, Nikopolidis gibi oyuncuların yerine yenilerini monte edemedikleri sürece bu sistemle eski günlerine geri dönerler.

- Rehhagel'in sanıyorum en çok düşündüren şey forvet oyuncularının form durumudur. Takımın en önemli gol umudu Gekas ilk yarı boyunca kayıptı. Yerine aldığı Samaras ise yıllarca en yetenekli gençler listelerinde yer aldı fakat bir türlü kendinden beklenen patlamayı yapamadı. Bir diğer tecrübeli isim Charisteas bir önceki turnuvada takımını taşıyan gollere imza atmıştı, o turnuvadan beri kariyeri sürekli düşüşte. Bu turnuvanın onun için bir dönüm noktası olabileceğini düşünüyordum fakat bugünkü form durumuyla bu biraz zor gözüküyor.


- İsveç turnuvanın en yaşlı kadrosuna sahip olmasına rağmen çok diri bir takım. İleride Zlatan-Larsson ikilisiyle turnuvanın en birbirini tamamlayan ekürilerinden birine sahipler. Ibra, üç yıllık milli suskunluğunu gerçekten çok güzel bir golle bozdu. Turnuvanın geri kalanında da önemli işler yapmasını bekliyorum bu ikilinin.

- Wilhelmsson'un sakatlığı İsveç için kötü haber. Maç boyunca takımın en hareketli isimlerinden biriydi. Ayrıca takımda onu yedekleyebilecek gerçek bir kanat oyuncusu yok. Muhtemelen Rosenberg'le açığını kapatmaya çalışacak Lagerback.


- Orta sahada Kallstrom'ün mutlaka olması gerek. Özellikle Yunanistan gibi geride 4 adam bırakmadan 1 dakika geçirmeyen bir takıma karşı, kilidi çok daha kolay açmalarını sağlayabilirdi. Lagerback daha mücadeleci bir orta saha çıkarmış fakat Yunanistan gibi ofansif tehdidi çok sınırlı bir takıma karşı bu kadar önlem almaya gerek yoktu. Lagerback'ı turnuvaya bir kazayla başlamak ihtimali biraz fazla korkutmuş sanırım.